thewayup

Direktlänk till inlägg 5 mars 2013

Avstängningen som skapar rubriker

Av Freddie Thavenius - 5 mars 2013 21:40

Jag ägnar ett inlägg åt att inte prata om mig själv ett tag. (Även om det nu blir mina åsikter, men inte om min egna coach-karriär.)

För er som läser min blogg och också är inne på basketsverige.se har nog inte missat de många kommentarerna om Södertäljes spelare Kenneth Simms. För er som inte är med på noterna om vad som hänt, bör besöka basketsverige för en snabb uppdatering om ämnet. 


I vilket fall, så är det rätt agerande. För det är en himla massa snackande om saker och ting. Om hur SBBF behandlar Södertälje felaktigt och att man inte ingrep förra året när Andrew Mitchell knuffade Dino Pita osv. I min mening är det bara bra att man äntligen reagerar och verkligen stänger av Simms. Vi kan inte hålla på att se bakåt och säga att man inte gjorde något då och inte bör göra något nu, för det är inte rättvist. Jag ser det bara som att det är bra att SBBF:s disciplinnämnd äntligen kliver in och sätter ner foten. 


Ingen LF spelare skall bli avstängd, för ingen LF spelare har svingat en knuten näve. Sedan så kanske det har sagts saker spelarna emellan, men det tillhör ju faktiskt spelet. Det skall trashtalkas lite och det är då upp till domarna att dela ut T:s, om det går för långt i just snackandet och för att förhindra dessa saker. Men att sedan stänga av spelare är inte reglerat. Däremot så är rent handgemäng en sak som skall resultera i avstängning. 

För det tillhör inte sporten. Då kan man bege sig ner till Stockholm och Globen den 6:e april och se lite MMA istället, för där kommer det garanterat att delas ut både en höger och en vänster och ett och annat stypgrepp. 


Nu till alla Kings-fans som känner sig felbehandlade: Simms är viktig för er, men en otroligt labil spelare som gärna delar ut armbågar och dylikt under korgen, med mål att skada andra spelare. Samma var när Conor Grace spelade för er. Vedrans gameplan på big guys  är just att dom skall vara där och gruffa och spela lite fulspel. Ser ni inte det, så är ni för hemmablinda. Det är inte helt fel, det säger jag inte, förutom att skada spelare. Så incidenten med Mitchell vs. Pita är ju något som har varit och visst skulle Mitchell ha stängts av, men ni hade inte vunnit något Sm-guld ändå. Nkpg var för starka förra året. Det är ren fakta. Så sluta vara bittra för att ni "missade" ett guld. Det kommer fler chanser. Simms är nu avstängd och detta med all rätt. För man svingar inte mot en annan spelare. Precis som Jim Nyström i Solna skulle blivit diskad i en match i Sundsvall, då han viftade med armbågen mot André s ansikte efter en hård foul av just André. Han skulle också ha blivit avstängd en match om nu domarna vågat blåsa disk. 


Så ni har rätt i en sak och det är att domarna måste våga blåsa mer. Ta kontroll när det verkligen behövs. Inte att styra matcherna, men när det är på väg att rinna över eller väl rinner över för någon spelare, så skall det straffas. När vi nu har ett tredomarsystem, så måste det vara lättare att hålla ordning på alla spelare och jag ser flertalet gånger när ena domaren går och administrerar en foul, så har inte de andra två domarna ens koll på vad som händer på planen. Det är då dom skall vara där istället för att vara så noga med vart dom skall stå när spelet väl kommer igång. Jag dömer själv ibland och jag hör och ser mer än vad domarna gör när jag sitter på läktaren på en match i ligan än vad jag tror att just domarna gör. Den här säsongen har varit löjlig när det kommer till domarna. Vi är mer nogrann med att linnena skall stoppas in än att rapportera en incident efter en match. Är det för att det är för jobbigt? Är det så att nästan 2000kr/match inte räcker för att göra sitt jobb korrekt? 

För den timpenningen så förväntar man sig nog lite kvalité och att herrarna i grått gör sitt jobb och sköter sina arbetsuppgifter. Något SBBF nog får se över i framtiden. Det kostar ändå hemmalaget 6000kr/match för de tre i grått. När dom i många fall inte ens är i tid ut på planen, eller är kvar tillräckligt länge i hallen för att uppfatta saker som sker efter att slutsignal har gått. 


Nåja, Simms är nu avstängd och tre matcher var ett bra beslut, men jag skulle vilja se mer sådant vid just sådana här incidenter i framtiden. Där också domarna lämnar en rapport direkt efter matchens slut. Oavsett om det är en incident som i LF-Södetälje matchen eller någon annan match där det uppstår konflikter. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Freddie Thavenius - 17 februari 2014 11:58

Blod, svett och tårar. Som vi alla har delat. Vi har kämpat oss fram och äntligen så kom den. Den som vi alla väntat på. Vinsten!! Skönt, underbart och efterlängtat. Tjejerna gör en helt fantastisk första halvlek och sedan kan vi bara bevaka ledninge...

Av Freddie Thavenius - 12 februari 2014 16:10

Mitt liv har inte direkt varit spikrakt. Likväl som alla andras liv, så har man stött på motgångar i varierande styrka och svårighetsgrad. Det är med min erfarenhet, hinder som visar vilken styrka vi har. Vad vi kan klara av själva och vad vi behöver...

Av Freddie Thavenius - 11 februari 2014 16:24

    Det är inte nog med att dessa två herrar ställs mot varandra igen på fredag i Sporthallen. Dom jämförs också rätt hårt mot varandra, för jobbet som Svensk Baskets Förbundskapten.  Vilken kommer det då att bli?   Jag är ju en aning part...

Av Freddie Thavenius - 11 februari 2014 12:22

Hektiskt. Det är förnamnet.  I helgen är det Region läger. Samt att vi har en oerhört viktig match på söndagen, hemma mot Lidingö. Dom som ligger precis ovanför oss i tabellen. Och har en vinst mer än vad vi har. Ska vi ha någon chans att slippa kv...

Av Freddie Thavenius - 7 februari 2014 12:05

10 raka förluster, det är facit. 10 raka.  Hur jobbigt och påfrestande det är för oss, är det nog ett par av er därute som vet. För nog har vi alla varit där någongång? Kanske inte just specifikt 10 raka förluster, men när det inte går som man vill...

Presentation


Vägen till att bli en professionell basketcoach

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vem är den bästa spelaren genom tiderna?
 Michael Jordan
 Clyde Drexler
 Larry Bird
 Magic Johnson
 Kobe Bryant
 Shaquille O'neil
 Lebron James
 Bill Russel
 Patrick Ewing

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards